piektdiena, 2015. gada 15. maijs

ADOPTĒTS


Pagājušajā mēnesī vairāki aucenieki pamanīji un ziņoja mums, ka pilsētas centrā bieži redzams kaķis, kurš izskatās slims, novārdzis, ar asiņainām austiņām. Kaķīti izdevās notvert un iemitināt pagaidu mājās. Tumšās kažociņa krāsas dēļ nosaucām viņu par Blekiju, lai gan, taisnības labad jāsaka, ka kažociņš bija tik katastrofālā stāvoklī, ka par tā krāsu varēja tikai minēt.
Pēc veterinārās klīnikas apmeklējuma tapa zināms, ka Blekijam priekšā nopietna ārstēšanās un ilgs atkopšanās periods. Ausu ērcītes un bakteriālās infekcijas dēļ, kaķītis pats bija saplosījis savas austiņas līdz asinīm un jēlumiem, tādēļ paralēli cīnoties ar parazītiem un infekciju, biju jāsaārstē arī jēlumi un sāpīgie pušumi. Papildus ciešanas svešajos apstākļos nonākušajam mincim sagādāja arī līdz tam nezināmās un nepierastās apkakles nēsāšana, toties kaķītis nu bija siltumā, sausumā un vienmēr varēja saņemt pilnvērtīgu ēdienu, ūdeni un vitamīnus.
Pēc antibiotiku kursa, austiņu izārstēšanas, parazītu iznīdēšanas, apkakles noņemšanas Blekijs sāk atkopties. Ārstēšanas periodu kaķītis lielākoties pavadīja ierāvies guļamās kastes stūrītī, bet tagad esam jau tik tālu, ka viņš nāk mīļoties, ir sācis murrāt, izrādīt  draudzīgumu un apmeklēt kaķu tualeti. Pamazām sāk atkopties un ataugt kažociņš.
Lielākās sāpes šķiet nu jau ir aiz muguras, bet, lai Blekijs pilnībā atkoptos vēl jāiegulda ne mazums mīlestības, pacietības un darba.
Kaķītis joprojām dzīvo pagaidu mājās, bet mēs pamazām sākam viņam meklēt apzinīgu un mīļu saimnieku, jo pēc visa pārciestā Blekijs nedrīkst atgriezties uz ielas un ir pelnījis kļūt par īstu mājas mīlulis.

Ja esi gatavs kļūt par Blekija sargenģeli zvani 26514490 vai 26316263
Tādu mēs Blekiju satikām
Tāds Blekijs ir tagad (video)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru