piektdiena, 2016. gada 15. janvāris

Vakar saņēmām zvanu no kāda autobusa šofera par to, ka Lielauces pagasta teritorijā ceļa malā guļ savainots suns. Suns pēc visām pazīmēm nespēja pats pārvietoties, jo nekustīgi gulēja kupenā. Dzīvnieks atradās pie pieturas Lielauces kapličas tuvumā. 
Tā kā suns bija bezpalīdzīgā stāvoklī, sākām organizēt tā glābšanu. Griezāmies pie kādas Lielauces pagasta iedzīvotājas ar lūgumu atpazīt suni, ja tas būtu noklīdis no kādas vietējās sētas. Pēc kundzes liecības, šāds suns Lielaucē visticamāk tomēr nebija redzēts, pēc kā spriežam, ka dzīvnieks šajā vietā atvests no citas vietas un pamests.
Pēc tam nogādājām suņuku pie vetārstes Dobelē. Izrādījās, ka suns ilgstoši ir dzīvojis, nesaņemot pienācīgu kopšanu un veterināro aprūpi. Akūtu ievainojumu dzīvniekam nebija, bet viņš tomēr bija bezpalīdzīgs, jo ir zaudējis redzi, un savainotās acis viņam sagādāja ciešanas, kuru dēļ dzīvnieks pūlējās kaut kā glābties, turot galvu sniegā. Suns patstāvīgi nav spējīgs pārvietoties, viņš, pamests aukstumā, visdrīzāk būtu nosalis vai cietis satiksmes negadījumā. Suņa kažoks bija tā savēlies, ka katra kustība dzīvniekam sagādāja ciešanas, uz vienas ciskas apmatojuma nebija vispār – matu kamols bija burtiski norauts.
Vetārste sniedza sunim nepieciešamo medicīnisko aprūpi, kopīgiem spēkiem suni nocirpām, lai atbrīvotu no matu kamoliem. Vetārste sniedza dzīvniekam pajumti, lūdzot mūs iesaistīties negadījuma noskaidrošanā un jaunu māju meklējumos.
Lūdzam ieskatīties bildēs, īpaši Lielauces un Auces novada iedzīvotājus! Varbūt jūs atpazīstat suņuku un ziniet, kas ir tā saimnieki.
Protams, pēc iespējas ātrāk vēlamies atrast sunītim jaunas mājas un cilvēkus, kas viņu mīlētu un aprūpētu. Sunītis ir neredzīgs, bet ļoti draudzīgs un jauks.
Tel. 26514490, 26316263



Šis stāsts ir ar laimīgām beigām.Sunīša saimnieki ir atradušies un viņš laimīgi nokļuvis mājās.Par laimi, viņš nebija izmests vai kā cietis no cilvēku nežēlības, tikai kādā brīdī nepietiekami uzmanīts un aizklīdis,vairs nespējot atrast ceļu uz mājām.Šis ir vēl viens gadījums kas pierāda, ka veci suņi neaiziet no mājām nomirt,viņi vienkārši neredz, nedzird un nespēj atrast ceļu atpakaļ, tādēļ viņus ir jāmeklē, nevis ''jānoraksta''!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru