ceturtdiena, 2018. gada 11. janvāris

Laimīgā pastkastīte janvārī


Svētki aizvadīti, apsveikumi un dāvanas izdalītas... 
Jaunais gads iesācies, un klāt arī jaunu vēstuļu birums no mūsu Laimīgajiem Īstajās mājās.
Bilžu kolāžā atcerējāmies, kāds Brunītis nonāca pie mums. Uz ielas dzīvojot, kaķīša kažociņš bija savēlies tik ļoti, ka pie vetārsta to vajadzēja nogriezt. Tāds, amizantas lauviņas izskatā, Brunītis dzīvoja pagaidu mājās un gaidīja savus īstos saimniekus… Sagaidīja… Pēc vairāku mēnešu neredzēšanās, esam saņēmuši Bruņa svētku bildi pie eglītes. Mums šķiet, ka Brunim ir paveicies 

Daudzus mēnešus Dūzītis dzīvoja uz ielas, šovasar nonāca pie mums pagaidu mājās un nu jau vairākus mēnešus ir cienīgs un mīļots mājas kaķis.
‘’Dūzītim viss ok, ja saku, ka izlaidies, tas vēl ir ļoti maigi teikts. Kaut arī saņem visu, ko grib, to arī nodegustē no mūsu ēdiena, tas viņam netraucē nelabi bļaut un prasīt kārumus vēl un vēl, kaut arī tie tikko jau dabūti.
Es esmu pilnībā privatizēta, un, ja esmu gultā, tad tas tikai viņa ērtībām. 😂 Lasīt un pie datora – nu, tādas muļķības taču nav vajadzīgas, man ir nepārtraukti kungs jāmasē, jākasa un jāspēlējas..... Lielu problēmu nav, nekādas blēņas nav darījis, arī eglīte īpaši necieta… Nu, tā mums iet.’’

Abām kaķenītēm Grietai un Mellenītei pagātnē ir daudz drūmu, sliktu un sāpīgu atmiņu. Īstajās mājās viņas nonāca dažādos laikos, bet abām līdzi nāca milzīga cilvēku nodevības un pāridarījumu bagāža. Tagad abas meitenes ir laimīgi kaķi, mīlētas, lolotas, un mums ļoti, ļoti gribas ticēt, ka viss tālajā pagātnē notikušais ir pazudis no viņu prāta.

‘’Luniņai iet ļoti labi …Vakaros uznāk kārtīga enerģija un dauzīšanās vēlme, bet pa dienu vienā gulēšanā… ēd kārtīgi. Dodam arī vitamīnus, lai būtu vesela, lai spalviņa spīdētu… Aug jau lielāka, nu, man vismaz liekas, ka ir jau labi paaugusies. Nāk mīļoties un glaužas klāt, patīk arī bēgt prom un slēpties… nu, tas viņai tā pēc noskaņojuma. 

Mija rotaļājas, mīļojas, aug un ir prieks un acuraugs savai mīļajai ģimenei.

Reiča arī bijusi ielas kaķis, bet tas bija tik sen…

Ričiņs no mūsu pagaidu mājām uz Īstajām aizbrauca pirms gada, toreiz viņu tur sagaidīja arī mūsu bijusī audzēkne Poga, bet pavisam nesen abiem pievienojies svītrainais runcītis Muris, kurš pēc saimnieku domām abiem kaķīšiem ir kā īstais brālis. Starp visiem trim astaiņiem valda ideāla saskaņa un draudzība.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru