pirmdiena, 2015. gada 2. februāris

Par izdzīvošanu cilvēku iekārtotā pasaulē

Šis ir vēl viens kārtējais stāsts par bezatbildību, cietsirdību, bezcerību un cīņu par dzīvību.
Par abiem pagājušajā vasarā dzimušajiem kaķēniem uzzinājām tad, kad tie jau bija paaugušies un izcietuši ne mazums pārbaudījumu, ko neizvēlējās paši, bet kurus viņiem dāsni bija ‘’sarūpējuši’’ kaķēnu mammas ‘’saimnieki’’. Nesterilizētā kaķenīte, ņemot vērā iepriekšējo negatīvo pieredzi, lai glābtu savus kaķēnus no bojāejas, šoreiz tos pasaulē bija laidusi slepenībā no ‘’saimniekiem’’. No visa metiena ielas apstākļos (kaķenītes saimnieki neuzskatīja, ka viņiem būtu jāuzņemas jebkāda atbildība par mazuļiem) izdzīvoja divi kaķēni. Viens no tiem izmisuma un bezcerības mākts bija aizļepatojis vesela kvartāla attālumā un patvēries kādas privātmājas dārzā.
Kaķēni bija vārgi, nepaēduši, netīri un grūtās dzīves nomocīti mazmazītiņi kamoliņi, pūciņas vieglumā un uz plaukstas uzliekami. Tādi viņi nonāca mūsu aizbildniecībā, atkopās, pieņēmās svarā, spēkā un gudrībā. Abiem izdevās atrast labus saimniekus un mājas. Šis gadījums beidzās nosacīti laimīgi, bet diemžēl tā notiek ne vienmēr, un bezatbildīgu saimnieku savā vaļā palaisto nesterilizēto kaķenīšu un runcīšu bērni izmisīgi cīnās par izdzīvošanu un vietu cilvēku iekārtotajā pasaulē.

Pūka, kura tagad ir pašapzinīga, skaista un cēla ģimenes mīlule, bija viens no šiem tobrīd nevienam nevajadzīgajiem un izdzīvošanai pamestajiem nelaimīgajiem kunkulīšiem. Šobrīd par to nekas vairs neliecina un labi, ka tā…


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru