otrdiena, 2014. gada 30. decembris

Princis un Princese raksta no Mājām


Pelēkbaltie kaķīši brālis un māsiņa Princese un Princis līdz šim bija kaķi, kas gluži nedzīvoja badā, jo viņiem bija barotāja, bet aukstajā laikā viņiem bija, kur patverties pagaidu mītnē, tomēr īstu māju abiem pūkaiņiem nebija. Pirms apmēram mēneša abi murrātāji devā uz Rīgu, kur viņiem abiem atradās mīļi saimnieki, un Laimes māte parūpējās, lai abi astaiņi turpmāk dzīvotu viens otram līdzās kaimiņos.
Tikko saņēmām vēstuli no jaunajiem saimniekiem:
''Ir pagājis gandrīz mēnesis, bet joprojām priecājamies par mūsu jauno ģimenes locekli Princi. Ceru, ka arī Princis ir laimīgs, nonākot mūsu ģimenē.
Pirmās trīs naktis mums bija ''jautras'', gluži kā, kad ģimenē ienāk jaundzimušais, jo Princītis raudāja un bija satraukts. No gultas apakšas nāca ārā tikai naktīs, kad manas meitiņas gulēja un mājās bija miers. Princis laikam līdz šim bērnus nebija saticis, bet nu jau arī bučojās ar meitenēm.
Princis ēd daudz un ir diezgan izvēlīgs. Kad griežu zivi, tad virtuvē ienāk Princis, nāsītes kustinādams un meklēdams zivi. Arī garneles nesmādē, ļoti ieinteresēts vēroja kā tīru garneles un lieku bļodiņā. Sausā barība negaršo, bet kad saku, ka šodienas slapjās barības deva apēsta, tad var arī sauso barību paēst. Ja ierauga ko garšīgu uz galda, tad galds nav šķērslis.
Princim ļoti patīk bučoties, pēc bučošanās mani vaigi ir slapji! Princim visiemīļotākā vietiņa, kur gulēt, ir klēpis, bet ja neieguļās klēpī, tad noteikti vismaz apgulsies tā, lai būtu saskarē ar mani. Mani laikam Princis uzskata par mammu, jo kā no rīta pieceļos tā skrien un rāda, ka bļodiņa ir tukša. Vairākas reizes esmu gandrīz arī nokritusi, jo tā pinās man pa kājām, ka nebija kur soli spert.
Ziemassvētkos Princim izklaides objekts bija eglīte. Eglīšu mantiņas mūsmājās sāka lidot, kad mēs devāmies pie miera. Miers nebija ilgs... Interesanti šķiet tas, ka Princis gultā skrien uz apli un kož sev astē! Gluži kā suns!
Nedaudz cieš arī mūsu dīvāni, bet mēs piedodam un naktīs sašņācamies un Princis saprot, ka vairs tā darīt nevar un nāk uz gultu atvainoties un sabučoties. Princis ir liels murrātājs! Atliek piemiegt Princim ar aci, kad jau sākas murrāšana.
Arī Princesei iet ļoti, ļoti labi un viņa tiek bezgalīgi mīlēta! Raksturs un paradumi abiem mīluļiem ir ļoti līdzīgi. Princesīte jau ir saostījusies ar mājas suni Kūperu, kuram jaunatnācēji gan lielu prieku nerada, jo sirsniņa greiza. Pat atsakās gulēt mājās,  nakšņo tikai ārā. Ceram, ka līdz vasarai visi sadraudzēsies un varēs dzīvoties pa pagalmu un dzenāt zvirbuļus
Arī Princese ir ļoti dauzelīga, mantas lido pa gaisu un Princese planē līdzi. Arī Princese dara interesantas lietas, kā piemēram, nes čību mutē vai naktī spēlējās ar biksēm, kas noliktas uz krēsla, bet no rīta guļ zemē...
Mēs esam ļoti laimīgi un pateicīgi par diviem tik burvīgiem kaķiem - brāli un māsu!''
Princese

Princis



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru