trešdiena, 2014. gada 5. novembris

Stāsts ar laimīgām beigām

Šī gada aprīlī saņēmām informāciju par kādu kundzi, kuras dzīvoklī neiedomājamos apstākļos mitinājās vairāki kaķi. Kad tur ieradāmies, pavērās nepatīkams skats. Izdevās piefiksēt gan dzīvnieciņus, gan telpu un kaķu aprīkojumu – tualeti – miniatūru kaut kādas kastes atlieku, kurā nezin kāpēc ir saplēsts maiss, nedaudz zemes, ar ko maiss apbērts un kas to pa pusei apsedz, tam virsū kaut kāda salīdzinoši liela plastmasas atlūza, ar kuru mazais kaķēns mēģināja apsegt savu kaku kaudzīti. Turpat līdzās bija  milzīga, bet tukša ēdiena bļoda. Saskaitījām 13 kaķus. Visi bija ārkārtīgi novārguši, kasījās, visiem vietām bija izkritis apmatojums, īpaši novārguši bija mazie kaķēni, kas bija aptuveni sešus mēnešus veci. Kaķēni bija uz galēja izsīkuma robežas, snauduļoja sēdus, kasījās, kažociņi nespodri, netīri, vietām izkritis apmatojums, mēģināja sildīties uz tikko izkurinātas plīts. Tobrīd galvā bija tikai viena doma – dzīvnieki ir jāglābj nekavējoties.
Iesaistījām policiju un PVD. Izdevās kaķus no dzīvokļa izņemt un atrast tiem citas mājas.
Divus kaķēnus toreiz adoptēja jauns pāris. Pēc veterinārārsta apmeklējuma,  izrādījās, ka kaķēniem bija endo un ekso parazīti (utis, blusas, ausu ērcīte), kā arī lipīgas ādas slimības (kailā ēde). Pamazām adoptētos kaķēnus veiksmīgi izdevās atveseļot.
Toreiz...
Tikko saņēmām vēstuli un fotogrāfijas no kaķēnu jaunajiem saimniekiem.  Abi kaķi kļuvuši par omulīgiem, veseliem un laimīgiem murrātājiem.
...tagad
Paldies kaķīšu saimniekiem par pacietību, uzņēmību un mīlestību!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru