otrdiena, 2014. gada 4. novembris

Zināšanai


Mūsu darbības laikā ir nācies saskarties ar situācijām, kad potenciālie adoptētāji īsti neizprot savus pienākumus vai nav gatavi uzņemties rūpes un atbildību par dzīvnieku. Ir gadījumi, kad uzzinot par adopcijas kārtību, pazūd vēlme pieņemt savās mājās kaķi vai suni.
Lai izvairītos no šādām situācijām, informējam, ka, adoptējot kādu no mūsu aizbildniecībā vai pagaidu mājās mītošajiem mājdzīvniekiem, jāievēro zināmi noteikumi:
1. Pirms adopcijas ar potenciālo adoptētāju tiek izrunāti svarīgākie dzīvnieku turēšanas jautājumi, lai noskaidrotu psiholoģisko un materiālo gatavību uzņemties rūpes par dzīvnieku, iespējamos dzīvnieka dzīves apstākļus, adopcijas mērķi un citus jautājumus, kas var būt svarīgi dzīvnieka tālākajam liktenim.
2. Biedrība ar adoptētāju slēdz Adopcijas līgumu, ar kura parakstīšanu adoptētājs apņemas nodrošināt dzīvnieka uzturēšanu atbilstoši LR pieņemtām dzīvnieku labturības normām un likumiem.


3.    Biedrībai ir tiesības saņemt informāciju no adoptētāja par dzīvnieka veselības, psihisko stāvokli un adaptēšanos jaunajos apstākļos.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru